Fragments d'escola


         Escrits i opinions sobre l'educació i el món de l'escola

1 maig 2006

Oposicions

Filed under: Oposicions @ 22:28

La setmana passada mentre estàvem lliurant els premis de poesia del concurs de Sant Jordi puja el conserge amb el telèfon: “una trucada des d’inspecció”. Què estrany! Sorpresa, sorpresa! era per informar-me que formava part d’un tribunal d’oposicions i d’una reunió als Serveis Territorials per constituir el Tribunal.

Aquesta si que no me l’esperava. Fa 20 anys que sóc funcionari i fins ara no m’havia tocat. De fet havia oblidat del tot l’existència d’aquesta possibilitat. Però igual amb una mica de sort només m’havia tocat ser suplent. No ha esta així, sóc titular.

A l’escola som dos que ens estrenarem en un tribunal, jo en anglès i un company que estarà en un tribunal d’educació física.

Ja s’ha constituït el tribunal, i ja conec el calendari d’actuacions que s’iniciaran el divendres 19 de maig i acabaran el 3 de juliol. Serà un mes i mig una mica frenètic, ja que a aquesta feina caldrà sumar la ja habitual dels finals de curs, amb viatge fi de curs inclòs amb els de sisè dels que sóc tutor.

Estar en un tribunal no deixa de ser una nova experiència. D’entrada quan t’ho diuen no et ve gens de gust. De fet encara ara no em va massa de gust, però ja que és inevitable tractaré de veure-hi els aspectes positius.

 

Sempre havia estat a l’altre cantó. Pot estar bé, per una vegada, viure l’experiència d’unes oposicions des de l’altra banda. El que abans eren nervis per aprovar, ara es convertirà en responsabilitat davant dels opositors. Avaluar i decidir és sempre una tasca difícil i, sobre tot, quan aquesta decisió pot afectar directament la vida d’altres persones que han esmerçat un temps i uns esforços per superar aquestes proves. Espero fer-ho el millor possible.

 2 Comments »

  1.   La reusenca — 2 maig 2006 @ 20:48    Respon

    Pensa que encara no t’ho sembli, pots fer que els opositors es sentin a gust en un tràngol com aquest. Jo vaig tenir sort amb el meu tribunal, i fins i tot, quan me’ls he tornat a trobar al cinema o en alguna reunió hi he mantingut converses prou agradables. Segur que en treuràs quelcom positiu, tot i la feinada!

  2.   Mef — 8 maig 2006 @ 19:30    Respon

    L’experiència és positiva però la responsabilitat és molt gran. JO vaig ser-ho cinc anys després d’haver aprovat i em vaig plantejar ser molt respectuós i servicial amb els opositors, és un tràngol molt complicat de passar i hi ha molts nervis.
    D’altra banda és complicat posar-se d’acord amb tots els membres del tribunal i és complicat haver de defensar decisions que potser no t’agraden, això em va passar en alguna ocasió quan algú va venir a reclamar la raó d’haver “caigut”.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2018 Fragments d'escola   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php