Fragments d'escola


         Escrits i opinions sobre l'educació i el món de l'escola

27 octubre 2007

English yes, Halloween, no

Filed under: Anglès,Fragments d'escola @ 20:39

S’apropa la castanyada a l’escola. Aquesta setmana han estat uns dies de preparatius, sobre tot, pels més grans de l’escola que són els responsables de la seva organització, i també els més directament beneficiats ja que els guanys de la venta de les castanyes i altres productes serveixen per abaratir el preu del viatge fi de curs: una estada d’una setmana a Cala Montjoi practicant tota mena d’esports.

Amb l’objectiu d’introduir l’anglès en la vida quotidiana a l’escola, entre els preparatius d’aquest any hem inclòs una novetat en anglès. Ens seguim resistint a incloure el Halloween dins d’aquesta celebració, ja que prou invasió de tradicions foranies estem patint. Hem proposat als alumnes des de 2n. fins a 6è que s’aprenguin el diàleg entre el venedor de les castanyes i el comprador en anglès i així poder-lo utilitzar el dimecres a la tarda. També hem convidat a les famílies que vinguin a comprar castanyes a què ho utilitzin. Per tal que puguin practicar hem penjat una versió del diàleg a la pàgina web de l’escola.

El dimecres a la tarda podrem comprovar quina acceptació ha tingut aquesta proposta

 2 Comments »

 1.   Jaume — 28 octubre 2007 @ 16:41    Respon

  Màgnifica iniciativa, endavant amb ella!!

  A la meva escola si que celebrem Halloween, justificació de les mestres (i tenen raó), “és que ve al currículum…”. Per part de l’Administració hi hauria d’haver unes altres iniciatives i continguts en aquestes àrees per ajudar i motivar per a adquirir la llengua anglesa. Com tu bé dius: “prou invasió de tradicions foranies estem patint”

  Salut

 2.   yourwinterwish — 28 octubre 2007 @ 23:52    Respon

  Quina proposta més bona Ricard!
  A l’escola on vaig fer les pràctiques només celebraven la castanyada, ja que hi havia molts alumnes estrangers que a casa seva ja celebraven Halloween. El cert és que m’agrada molt més la castanyada. Castanyes, moniatos i panellets,que ja ens disfressem per carnaval.
  Visca la castanyada, costum català!

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2018 Fragments d'escola   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php