Fragments d'escola


         Escrits i opinions sobre l'educació i el món de l'escola

17 Febrer 2008

A voltes amb el 14-F: dimiteixi senyor Maragall

Filed under: Política educativa @ 22:54

Després de la vaga del 14 cal esperar la gestió que es farà de tot plegat. De moment no estem en el bon camí.

Les bases per a la Llei d’Educació de Catalunya és un document incomplert, deixa aspectes importants fora (integració de professionals no docents en els centres, escola inclusiva, ….). Malgrat que apunta elements interessants, hi ha una manca important de concrecions, a l’espera del redactat final de la llei.

Des de l’aparició d’aquestes bases el mes de novembre, el Conseller s’ha omplert la boca afirmant que està obert al diàleg i al debat, però en cap moment s’ha produït aquest. La única via oberta és una bústia de suggeriments i aportacions a la pàgina web. Una via de participació massa pobra per creure en les seves paraules.

Per altra banda els sindicats després de fer un anàlisi parcial esbiaixat i una mica particular del document de les bases no son capaços d’articular una altra forma de pressió que convocar una vaga. Quina poca imaginació que tenen!.

Finalment els mestres molt cansats de tot plegat: del que diu el Departament, de les innumerables canvis de legislació dels darrers anys, sense massa explicació i sense que serveixin per res, dels propis sindicats, d’estar en el punt de mira dels mitjans de comunicació des de fa temps, dels informes que diuen que ho fem molt malament, han fet vaga. Servirà aquesta vaga per alguna cosa ?

L’educació necessita un canvi en profunditat. Això és una evidència en la que tots estem d’acord. Des de 1992 any en que es va aprovar la LOGSE, el darrer gran canvi, la societat s’ha tranformiat molt. Necessitem escoles amb una organització i funcionament diferent, capaces de donar resposta als reptes educatius de la societat actual i de formar als ciutadans de la societat del futur.

Fa temps que Administració, docents, i famílies es miren amb desconfiança. I així no anem enlloc. Tots hem d’anar en la mateixa direcció, però primer cal decidir quina ha de ser aquesta direcció. L’educació és un pilar bàsic del futur del país, encara que per les xifres d’inversió que s’hi dediquen no ho sembla pas.

El Conseller que tenim tant amb els seus gestos com amb les seves darreres declaracions no sembla capaç de liderar aquest canvi en profunditat tan necessari, ni tampoc capaç de conduir aquest diàleg i debat que ens ha de portar a aquesta nova Llei.

Potser ha arribat el moment de demanar la dimissió del Conseller. Ho sento però aquest senyor no m’agrada li falta tarannà, lideratge i coneixement del món educatiu per portar aquest canvi a bon port.

 

 1 Comment »

  1.   Ricard — 22 Febrer 2008 @ 6:36    Respon

    Estem en un moment important en el que cal un canvi profund en l’educació i es necessita un acord ampli de tots els sectors i tinc dubtes que aquest Conseller sigui el més aident per assolir aquest objectiu. De moment les seves maneres no ho semblen.
    Estic d’acord que segurament el problema no és d’una sola persona, però és que darrerament només parla ell de manera que personalitza molt tot el que passa.
    Si les coses no canvien anirem “marejant la perdiu” i tot quedarà com sempre, que cada centre i cada mestre espavili com pugui que és el que fa temps que estem fent tots plegats.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2019 Fragments d'escola   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php