Fragments d'escola


         Escrits i opinions sobre l'educació i el món de l'escola

12 abril 2009

Més de 20000 visites en 2 anys, per què ?

Filed under: Calaix de sastre @ 8:21

 

Dos anys i escaig de comptador i he superat les 20.000 visites. En concret a finals de març portava 20668 visites, 12655 en el darrer any del bloc, el que suposa 1054 visites cada mes i una mitjana de 34.6 visites diàries.

Suposa un augment significatiu respecte a l’any passat: 8013 visites, 667 al mes i 22 al dia. El diaamb més visites continua sent el 15 de setembre de 2008 amb 190 visites.

Tinc 39 visitants visitants fidels amb més de 50 visites al bloc de mitjana, i 15 entre 26 i 50visites. La resta els puc classificar com esporàdics.

Realment resulta sorprenent com un espai on simplement reflecteixo les meves dèries personals,bàsicament els meus entrenament i les meves curses i algunes reflexions sobre la meva feina i l’escola i l’educació en general i algunes altres petites coses pugui ser atractiu per tanta gent.

En tot el temps que porto amb el bloc (des de l’agost de 2005) estic a punt de superar els 600 articles (595 amb aquest) i aquesta setmana acabo d’arribar als 800 comentaris.

Quin atractiu tenen els blocs ? Quin perfil poden tenir els lectors dels meu bloc ? Una part important és gent que em coneix i que quan ens trobem em comenta que ha llegit tal o qual article, però d’altres són desconeguts, alguns que hi arriben per cerques amb el famós i omnipresent google i altres que simplement hi arriben a través d’altres blocs.

I per a mi que significa el bloc ? Un espai mig narcisista, mig exhibicionista on explicar el que faig o penso ? Una mena de diari personal ? Una obligació que tinc que actualitzar de manera periòdica ? Un entreteniment ? Un simple exercici d’escriptura ? Segurament una barreja de tot plegat.

Quina raó us condueix a llegir el meu bloc ? Per què escrivim blocs ? Per què escric el meu bloc ?

 

 4 Comments »

 1.   Eloy — 12 abril 2009 @ 11:20    Respon

  I per què no? 😉

 2.   Luigi — 12 abril 2009 @ 15:56    Respon

  Hola Ricard,

  Les preguntes que et fas també me les he fet jo mateix més d’una vegada.

  Al meu blog també porto unes xifres similars els dos anys que té de “vida” i tot sovint em qüestiono el perquè d’aquesta estadística. Jo crec -n’estic segur, vamos- que hi ha gent que té un interés sincer sobre el que escrius i això, encara que en part sigui narcissista o exhibicionista, és un motor per escriure i intentar fer les coses bé. Abans d’obrir el blog tenia molt clar els motius pels quals el mantindria viu i són bàsicament el fet que m’agrada escriure i deixar constància d’activitats a la muntanya i també el fet que escrivint obtens un aprenentatge de l’entorn i sobretot de tu mateix. De fet, sempre he fet cròniques de les sortides a la muntanya, ja siguin en pla naturalista, de competició o contemplatives. A casa en tinc llibretes senceres escrites. Fer una simple crònica et fa reordenar, sintetitzar i plasmar per escrit tot de coneixements i experiències que potser acabarien diluint-se al gran garbuix de la memòria personal. Posteriorment, rellegir aquests escrits a mi personalment em produeixen una certa curiositat, com quan mires fotos de fa molts anys.

  Hi deu haver també una certa necessitat de comunicació i d’oferir als altres experiències que també els hi poden ser útils. Segons el contingut, també hi pot haver una certa responsabilitat entorn d’allò que fas, vaja, denota una certa ètica, sobretot si exposes els teus pensaments i reflexions.

  Més d’una vegada he estat temptat de tancara paradeta, molt sovint quan em qüestiono qui sóc jo per intentar comunicar o parlar sobre alguna cosa. Però aleshores m’adono que lluny d’un autonarcissisme de tancar-me en mi mateix, potser val la pena compartir amb els altres aquelles fotos i aquelles lletres encara que l’únic valor que tinguin sigui el personal.

  Finalment, crec que de blogs hi ha de moltes menes, a l’igual que raons per les quals es mantenen oberts.

  Segur que em deixo moltes apreciacions, però plego dons ja sembla que “ocupi el sofà de casa teva”

  Salutacions

 3.   Ricard — 12 abril 2009 @ 16:12    Respon

  Tens raó Eloy, i per què no ? M’agrada escriure al bloc i m’ho passo bé. Potser aquesta és la única raó de fer-ho. I també m’agrada passar per altres blocs, alguns de persones conegudes en la realitat, d’altres tan sols conegudes en aquest món virtual, i deixar-hi la meva petjada en forma de comentari o simplement passejar-hi en silenci i gairebé en secret.

 4.   Ricard — 12 abril 2009 @ 16:32    Respon

  Doncs com bé dius Luigi jo també he escrit sempre. M’agrada fer-ho, però era molt poc sistemàtic i a vegades no tenia cap tipus de continuïtat. El bloc m’ha servit per fer-ho d’una manera més o menys seguida ja que tenir un bloc i no escriure no té cap sentit. S’acaba convertint en una mena de diari de les dèries i pensaments de cadascú. De moment ens continuarem llegint i visitant.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2018 Fragments d'escola   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php