Fragments d'escola


         Escrits i opinions sobre l'educació i el món de l'escola

10 desembre 2012

Cap on ens portarà l’evolució ?

Filed under: Calaix de sastre,Reflexions @ 22:05

L’ésser humà és una espècie que evoluciona i s’adapta la medi. Fa molt de temps que hem abandonat la selva i la sabana i una gran part de la humanitat s’ha instal·lat en medis urbans. Aquests medis urbans estan envaïts d’estris tecnològics. El nostre cervell i tot el nostre sistema nerviós es caracteritza per ser un òrgan i un sistema extremadament plàstic i que evoluciona i aprèn a partir de l’estimulació que rep. Les generacions actuals estan rebent una super-estimulació radicalment diferent a la que van rebre anteriors generacions i en molts casos aquesta estimulació la reben des de ben petits. Per tant cal preveure que el sistema nerviós dels nostres alumnes tindrà tendència a evolucionar en direccions ben diferents a l’evolució que l’espècie humana seguia només fa uns pocs anys. Podem preveure cap on ens portarà aquesta evolució ?

 No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2018 Fragments d'escola   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php