Fragments d'escola


         Escrits i opinions sobre l'educació i el món de l'escola

19 Juny 2013

Penjats de la xarxa

Filed under: Fragments d'escola,Informàtica,TIC @ 21:31

Quina coincidència!

Diumenge al vespre miro el reportatge de #penjats@internet del 30 minuts i dilluns mateix el primer que escolto a l’arribar a l’escola és que no funciona la xarxa del centre.

El primer pensament de tots és del de sempre: funciona el servidor ? Sempre que ens passa això el problema ha estat alguna desconnexió del servidor. Però aquesta vegada no és així. Comprovem que el servidor funciona i que totes les llums del “rack”, altrament conegut com “la nevera” estan en marxa. No sabem pas el que passa, però no tenim accés a les unitats on guardem tota la informació de l’escola. I a més, estem en una setmana clau: elaboració de memòries, redacció i lliurament d’informes. El pànic circula ràpidament per tot el centre. Alguns afortunats tenen els informes en els seus pen-drives, però la majoria no.

Des de direcció es passen al matí parlant amb tots els serveis tècnics que ens poden resoldre el problema i la resta ens passem la jornada preguntant si aquest ja s’ha resolt. Acaba la jornada laboral i anem marxant cap a casa, però continuem sense connexió a la xarxa. Encara que suposem que a la tarda ens podran resoldre el problema no sabem si serà possible. Finalment a mitja tarda rebem un correu tranquil·litzador: “ja tenim P i M”. Són les unitats de xarxa on guardem tota la informació acadèmica i de funcionament.

Una conclusió clara, estem totalment penjats de la xarxa. Si aquesta en falla i no podem recuperar la informació ens quedem sense res. Estem en mans d’aquestes màquines infernals.

 2 Comments »

  1.   Joel — 25 Juny 2013 @ 19:26    Respon

    Sí, teniu raó. Estem penjats de la Xarxa. Però cal ser previsor… còpia de seguretat en disc dur extern, no tenir el material a un servidor local sinó a un extern (al núvol)… res en infalible, però sempre cal tenir pla B…

    •   Ricard — 27 Juny 2013 @ 4:36    Respon

      Teníem còpia de seguretat, per sort. Però malgrat això hi ha aquells moments de pànic i d’incertesa en el moment en tots els documents que necessites per treballar estan fora del teu abast. Som completament dependents de les noves tecnologies.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2019 Fragments d'escola   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php