Fragments d'escola


         Escrits i opinions sobre l'educació i el món de l'escola

16 Setembre 2013

Després de molts anys encara puc ser novell

Filed under: Fragments d'escola @ 6:10

Per començar aquest nou curs faré una mica d’història.

Vaig començar en això de fer classes el setembre de 1981 en una escola concertada. Els primers 5 anys vaig treballar al que aleshores es deia segona etapa. Era tutor de 7è, però també donava classes als altres cursos de l’etapa. Era mestre de castellà,  socials i francès.

Després de guanyar les oposicions per l’especialitat d’anglès vaig treballar un curs de tutor de 6è. I a l’any següent m’anava a treballar a una escola d’educació especial. Allà vaig estar 15 anys, fent una mica de tot amb tot tipus d’alumnat, encara que em vaig especialitzar en l’àrea d’educació física i psicomotricitat. Vaig aprendre i gaudir molt, però va arribar un moment en que em trobava massa tancat en aquest món especial i sentia la necessitat de sortir-ne i tornar a la normalitat.

Vaig concursar i em van donar una plaça per l’especialitat d’anglès. Aquesta és la meva darrera etapa. Ara ja porto 12 anys a la mateixa escola, la major part del temps a Cicle Superior. Els primers cursos feia de tutor, però des de ja fa un temps que imparteixo anglès en diferents cursos, però mai ho havia fet a primer. Bé, de fet en els 32 anys que porto fent de mestre mai havia estat a Cicle Inicial. Aquest serà l’any del meu debut.

Aquesta és una de les grans virtuts de fer de mestre. Gairebé sempre tens l’oportunitat de viure experiències noves i engrescar-te en nous projectes.2 Comments »

  1.   Joel — 22 Setembre 2013 @ 19:52    Respon

    Doncs, després de tants anys ja és curiós que no haguessis fet primers… bé, de fet, tinc una companya que comença en el nostre claustre que porta 40 anys fent classe i ara s’estrena fent reforços a Secundària. Que gaudeixis de l’experiència!

  2.   Ricard — 22 Setembre 2013 @ 20:07    Respon

    La veritat és que no he estat a masses escoles i gairebé sempre he estat fent el mateix. Ara ja tres cursos que per primera vegada vaig fer classes a Cicle Mig.
    També hi ha alguna matèria que no he fet mai ho pràcticament mai. Només he fet plàstica un curs o potser dos i l’antiga “Naturals” no l’he fet mai.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2019 Fragments d'escola   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php