Fragments d'escola


         Escrits i opinions sobre l'educació i el món de l'escola

24 Octubre 2013

He tornat a no fer vaga

Filed under: Opinió @ 19:51

Fa poc que hem començat el curs i ja tenim una nova jornada de vaga. Els darrers cursos sortim a dos o tres dies de vaga per curs i que n’hem tret de tot plegat ? El col·lectiu de mestres i de funcionaris hem fet gairebé vaga per a tot i seguim al mateix lloc. Tinc molts dubtes personals de que la vaga d’un dia sigui un recurs efectiu per canviar les coses, excepte si es converteix en una quelcom més contundent en forma de vaga indefinida. Però a això no estem pas disposats.

Una vaga d’un dia és una excusa perfecte pels sindicats per justificar que fan alguna acció de protesta en contra de tot i de tots, que sembla la seva única funció. A vegades sembla que el seu sou de sindicalista alliberat i per tant sense treballar es justifica per l’èxit de les vagues que convoquen. També va molt bé a l’Administració que s’estalvia un munt de diners: a 100 € per vaguista ja podeu anar calculant l’estalvi que suposa.

Estem bàsicament davant d’una vaga contra la LOMCE. Un bon grup de mestres han fet vaga i s’han manifestat. Altres simplement han fet vaga i altres no n’hem fet. Molts dels que no en fem tampoc estem d’acord amb la LOMCE. Crec que ben pocs mestres estem d’acord amb aquesta llei que no va enlloc i que no servirà per a res. En realitat la seva durada serà ben breu,  ja que quan tinguem un canvi de govern el més probable és que promulguin una nova llei. Aquest és un hàbit ben arrelat en aquest país.

Malgrat que a vegades faig vaga, ja fa temps que no crec massa en aquest mètode per canviar l’educació. És millor treballar des de dins fent la feina el millor possible i proposant projectes des de les pròpies escoles. Els grans canvis comencen per canviar nosaltres la nostra manera d’actuar i pensar i no esperar que vinguin de les grans lleis imposades pel govern de torn. Fa anys que treballo a l’ensenyament, i la promulgació de lleis i més lleis poc ha fet que canviï la meva forma d’ensenyar. Els canvis sempre han vingut de lectures, de la reflexió sobre la pròpia pràctica i de les converses amb els companys de l’equip docent.

Deixem que els polítics vagin canviant les lleis sense cap sentit i sense cap fonament i nosaltres seguim treballant en el que creiem. Encara que s’apliqui la llei Wert tampoc canviarà pas tant la meva manera de treballar i evidentment seguiré utilitzant el català a les meves classes. Ja pot anar cantant missa aquest senyor. Ja som grandets i els temps de la por, per sort, ja han passat a la història.

Foto manllevada de vilaweb.cat1 Comment »

  1.   Joel — 27 Octubre 2013 @ 8:45    Respon

    Jo tampoc en vaig fer.
    Crec que cal diferenciar les vagues organitzades pels sindicats de les vagues reals. Els sindicats cada vegada són més polítics.
    Les vagues d’un dia no serveixen per a res, a excepció de donar un dia de festa a molta gent i molts diners a l’Estat.
    Jo crec més en vagues indefinides, però això ja és una altra història… i a les illes l’han mantingut…

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2019 Fragments d'escola   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php