Fragments d'escola


         Escrits i opinions sobre l'educació i el món de l'escola

23 Maig 2014

MUFACE, un contrasentit en si mateixa

Filed under: Opinió @ 18:53

MUFACE va ser una de les meves sorpreses en el moment en que em vaig convertir en funcionari després de guanyar les oposicions. I d’això ja fa molts anys. De fet encara no em deixa de sorprendre. Resulta que sóc funcionari públic i si vull puc gaudir de sanitat privada de manera gratuïta. Per mi és tota una contradicció. Personalment m’he acollit sempre a la Seguretat Social i mai he estat en cap de les mútues que m’ofereix el privilegi de ser de MUFACE. És una qüestió de principis.

S’organitzen manifestacions i ens omplim la boca en defensa dels serveis públics, però ens beneficiem dels privilegis que ens atorga MUFACE.

Conec una mica la història i MUFACE va néixer per tal de donar cobertura sanitària als funcionaris ja que molts no en tenien, però ara ens hem convertit en uns privilegiats. Tenim feina vitalícia i podem escollir entre diferents mútues. I filant una mica prim, encara que no ho sé del cert, suposo que els metges del servei públic de sanitat poden escollir ser beneficiaris d’una mútua privada.

Si realment creiem que la societat del benestar ha de cobrir les nostres necessitats bàsiques, no té cap sentit que els funcionaris públics gaudim del privilegi de MUFACE. Tots haurien de rebre els serveis de la sanitat pública com la resta de treballadors.No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2019 Fragments d'escola   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php