Fragments d'escola


         Escrits i opinions sobre l'educació i el món de l'escola

14 agost 2014

L’objectivitat és possible ?

Filed under: Reflexions @ 20:17

Entre d’altres tasques als mestres ens correspon avaluar als alumnes i tractem de ser objectius, però realment és possible l’objectivitat en l’avaluació ?

Tractem de dotar-nos d’eines i criteris que ens permetin aquesta objectivitat, però és una tasca molt complexe i no sé si en realitat ens n’acabem sortir. Ser objectius en l’avaluació seria desitjable, però situats davant un grup d’alumnes això és quelcom molt difícil ja que no és el mateix l’alumne que presenta dificultats i s’esforça en aprendre que l’alumne llest i que no treballa gens, però és capaç de treure bé les diferents proves.

Que hem de valorar ? El treball, l’esforç, tot el procés per arribar al final ? o tan sols el producte final, els coneixements adquirits ? Moltes vegades és tot un dilema de solució difícil. De fet prenguem la decisió final que prenguem mai acabem del tot satisfets.

La realitat és que és molt difícil reflectir en un informe i molt menys amb un número el resultat de tot un procés d’aprenentatge.

De ben segur que és un tema que es veu molt diferent segons sigui l’edat dels alumnes.

També cal considerar que la societat el que vol són ciutadans i professionals competents. No n’hi ha prou amb esforçar-se també cal fer les coses ben fetes.No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2018 Fragments d'escola   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php