Fragments d'escola


         Escrits i opinions sobre l'educació i el món de l'escola

25 octubre 2014

Necessitem la P

Filed under: Fragments d'escola @ 19:58

Tot comença l’1 de setembre, el primer dia de curs. Com ja comença a ser habitual cada any, comencem amb problemes informàtics. Acostumaven a ser problemes de connexió a Internet. Fins i tot, tenien la teoria que al llarg del mes d’agost Telefònica ens tallava la connexió i fins que no ens queixaven no restablia el servei.

Però aquest any el problema és ben diferent: “ha petat el servidor”. Això vol dir que no tenim accés a tota la informació compartida del centre en els fitxers que guardem en les diferents unitats del servidor: la P, la M, la T, la R, … Sense menysprear les altres unitats la P és la més important pel funcionament general del centre.

No es pot arreglar i aquí comença el calvari. Sort que disposem de còpia de seguretat i tota la feina que tenim emmagatzemada no ha desaparegut, i podem accedir a les carpetes i fitxers més imprescindibles.

El Departament ens proposa una solució amb un nou servidor amb Linux. No ens acaba de convèncer massa perquè a l’escola ningú domina el Linux, però acabem acceptant. Quin remei ens toca!

Amb tot això van passant els dies i comencem el curs amb els alumnes el 15 de setembre i encara no funcionen les unitats de xarxa. Aquest fet implica que una part de la feina de gestió la tenim a mig fer, ja que és cabdal poder compartir documents per avançar. També és un greu inconvenient pel normal funcionament de les classes ja que en aquestes unitats tenim desats activitats que utilitzem a les aules.

Quan ens posen el nou servidor (bé del tot nou no era, tot s’ha de dir), no acaba de funcionar bé i ens dóna problemes que es van solucionant, excepte que la seva poca capacitat no admet la unitat R on guardem les imatges. Això de moment no ens preocupa massa.

Quan ja sembla que la situació s’ha normalitzat, el nou servidor també deixa de funcionar i l’han de canviar de nou. Però resulta que el darrer que ens porten no arriba a funcionar ni 24 hores. Tot aquest llarg procés ha implicat problemes de funcionament per l’escola, hores de feines perdudes per part de molts mestres, sobre tot, equip directiu i coordinadora d’informàtica, moltes anades i vingudes de tècnics informàtics del Departament o contractats pel Departament. La pregunta que ens fem és si no hauria estat més econòmic comprar un servidor nou.

Per l’escola ja circulen teories alternatives del que passa amb aquest servidor, des de que igual està infectat per l’ebola o de que em troba a faltar, ja que fins aquest curs l’aula on estava ubicat el servidor havia estat la English classroom, l’aula que ocupava més estones. Però aquest any és l’aula d’un grup de 3r.

Estem a finals d’octubre i continuem sense la P, i els mestres som uns P addictes i la necessitem. Fins quan podrem sobreviure sense la nostra dosi diària de P és tot un enigma.2 Comments »

  1.   Joel — 26 octubre 2014 @ 6:43    Respon

    Doncs, que hi hagi problemes informàtics que no depenen d’un és una autèntica mandanga… indica prou la poca professionalitat de la Generalitat… i els pocs recursos que en aquests moments hi ha per això… una pena!
    Al final, tot és més fàcil si no fas servir recursos digitals… però a quins alumnes del segle XXI estaríem preparant?

  2.   Ricard — 26 octubre 2014 @ 20:49    Respon

    Gairebé tenim més problemes amb temes de gestió, ja que tots els documents d’escola els compatíem en aquestes unitats que en temes educatius, ja que malgrat no tenir servidor mantenim la connexió a Internet i la majoria de recursos digitals que utilitzem a les aules els tenim al núvol en els pen-drives.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2018 Fragments d'escola   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php