Fragments d'escola


         Escrits i opinions sobre l'educació i el món de l'escola

21 novembre 2014

Matrícula permanent ?

Filed under: Fragments d'escola @ 17:10

En aquests dos primers mesos de cursos, s’han produït moltes noves matrícules un cop començat el curs. Per mi es tracta d’un fenomen nou.

Fa uns anys en plena arribada d’immigrants era habitual el que es va conèixer com a matrícula viva: un degoteig d’alumnes provinents d’altres països al llarg de tot el curs. Per la zona on està ubicada l’escola on treballo, aquest fenomen no ens va afectar massa.

Som una escola amb moltes aules a 25 o per sobre de 25, i fins i tot, amb aquesta ràtio s’han matriculat alumnes al centre al llarg d’aquest període d’inici de curs. A hores d’ara sembla haver-se aturat aquest degoteig, encara que sempre és millor no cantar victòria.

Excepte un cas no han estat alumnes provinents de la immigració estrangera sinó que han estat nens i nenes de famílies que han canviat de domicili, ja sigui dins de la mateixa població o de poblacions properes, i fins i tot, en algun cas d’altres llocs d’Espanya.

No sabem si això és una qüestió puntual o si pot ser el signe d’algun canvi de major durada i potser caldrà que ens acostumem a aquesta entrada i també sortida, encara que en menys mesura d’alumnes.

Per alguns comentaris això no s’ha produït tan sols al nostre centre. Es podria  tractar de quelcom més general. No sé si és un fet puntual o és indicatiu d’alguna mena de canvi de costums: el continu canvi de domicili d’algunes famílies.2 Comments »

  1.   Joel — 21 novembre 2014 @ 19:56    Respon

    Nosaltres d’inici de curs vam tenir més entrades de l’habitual per la mateixa raó.

    •   Ricard — 6 desembre 2014 @ 21:00    Respon

      I per les informacions que tinc segueixen aquests canvis d’escola, encara que de moment a la nostra escola s’han aturat.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2018 Fragments d'escola   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php