Fragments d'escola


         Escrits i opinions sobre l'educació i el món de l'escola

12 novembre 2014

Un problema real de matemàtiques: l’alumne sense llibre

Filed under: Fragments d'escola @ 20:59

Per fi aquesta setmana un alumne de l’escola de tercer ha portat el llibre d’activitats d’anglès.

Treballo en una escola on la norma des de fa molts anys és la reutilització dels llibres. Això implica que les famílies tenen una despesa mínima en llibres, ja que aquests els troben a l’aula des del primer dia de classe. Només els cal comprar alguns quaderns i alguns llibres d’activitats. Aquest fet redueix molt la despesa de les famílies a l’inici del curs. Amb tot sempre hi ha a alguna família que per diferents motius no li resulta fàcil realitzar aquesta despesa i triga alguns dies a tenir tot el material

Resulta que aquest alumne que ha trigat dos mesos per portar aquest llibre, molts matins en el meu camí cap a l’escola el veia esmorzar juntament amb la seva mare en un bar.

De fet es tracta d’un un senzill problemes de matemàtiques:

Una família ha de comprar un llibre d’activitats d’anglès que costa 18,8 €. Com que no té massa diners decideix estalviar-se l’esmorzar que alguns dies és pren al bar. Acostuma a anar al bar 3 dies a la setmana. Cada dia que va al bar es gasta 4,7 €. ¿ Quants dies trigarà a estalviar els diners suficients per poder comprar el llibre ?No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2018 Fragments d'escola   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php