Fragments d'escola


         Escrits i opinions sobre l'educació i el món de l'escola

5 Novembre 2013

Debut a primer

Filed under: Anglès,Fragments d'escola @ 19:47

Impartir classes per primera vegada en un curs sempre genera dubtes i un cert respecte i més encara quan l’edat dels alumnes és molt diferent de la que hom està acostumat a treballar.

Com ja he explicat en un post anterior després de molts anys a l’ensenyament, per primera vegada faig classes a primer, en concret classes d’anglès. Després de gairebé mes i mig ja puc fer un primer balanç.

A la nostra escola aquest és el primer contacte dels alumnes amb la llengua anglesa. Encara que cal tenir en consideració que hi ha alumnes que han fet extraescolars d’anglès i altres que algun dels seus pares és angloparlant.

Tot el treball és oral. L’escriptura i lectura en anglès no apareixerà fins que aquest aprenentatge estigui consolidat en català. Són classes molt actives basades en la introducció del vocabulari i les estructures més bàsiques a partir de jocs i cançons i amb la inestimable ajuda del Colin.

Colin (Small)

Colin és el gran protagonista de les classes. Només parla anglès, sap moltes cançons i molts jocs, però és molt dormilega i quan els alumnes criden massa o fan molt enrenou s’enfada i es refugia dins de la seva bossa a dormir, ja que no li agrada el soroll. La relació que els alumnes mantenen amb aquest personatge és quelcom ben especial. Només cal veure la cara de sorpresa quan els hi parla. Algunes vegades quan en veuen per altres espais de l’escola em pregunten on és el Colin. Where’s Colin ?

Són unes classes engrescadores on no hi ha temps per avorrir-se. M’ha costat però ara ja puc dir que m’he aprés el nom de tots els alumnes. Ja se sap que els “caterpillars” són animals amb poca memòria.2 Comments »

  1.   Pons — 6 Novembre 2013 @ 9:38    Respon

    Com ho fa el “caterpillars” per recordar els noms? algun truc mnemotècnic associant alguna característica de l’alumne amb el seu nom?

    •   Ricard — 6 Novembre 2013 @ 20:33    Respon

      Cap truc. Alguns s’aprenen ràpid (els alumnes més participatius o els que criden més l’atenció), els altres sempre costen. El que acostuma a passar és que a classe sempre hi ha alumnes a qui els hi canvies el nom amb facilitat.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2019 Fragments d'escola   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php