Fragments d'escola


         Escrits i opinions sobre l'educació i el món de l'escola

12 Gener 2014

Llibres de text, lleis educatives i editorials

Filed under: Fragments d'escola,Reflexions @ 20:36

Treballo en una escola que fa temps que aplica la política de reutilització de llibres. D’aquesta manera aconseguim disminuir la despesa de les famílies a l’inici de cada curs. Ara fa temps que no renovem llibres i comencen a estar força malmesos. Ho hem revisat i els llibres que utilitzem actualment a les aules tenen entre 4 i 6 anys. Com una curiositat a cada llibre figura el nom de l’alumne que l’ha utilitzat en cada un dels cursos al llarg dels seus anys de vida útil. Estem estudiant quina serà la millor manera d’organitzar la renovació dels llibres ara que el programa de reutilització de llibres de la Generalitat està aturat com un efecte més de les retallades. L’idea és renovar un llibre cada curs començant pels més vells,  i així en 4 cursos podrem tenim tots els llibres renovats. Però la organització d’aquesta renovació se’ns complica amb la reforma educativa del Sr. Wert pel mig. Les editorials estan a l’espera de saber com acaba tot plegat per llançar al mercat els seus nous productes: moltes vegades llibres iguals que els anteriors amb simples canvis d’ordre i de fotos.

Llibres

Parlant de tot això en les darreres reunions a l’escola ens ha sortit la sospita que darrera aquestes reformes continuades del sistema hi ha el lobby de les editorials de llibre de text molt interessades en que les escoles canviem de llibres més sovint i així augmentar els seus guanys. I cercant informació sobre el tema de les editorials de llibres de text el que hem comprovat és que darrera de moltes editorials hi ha capital de diferents ordres religioses. Per tant la darrera reforma educativa suposa un doble guany per l’Església Catòlica: a més de guanyar protagonisme dins dels continguts del currículum que es volen imposar també augmentaran els seus beneficis amb el canvi de llibres de text a l’escoles. No deixa de ser una jugada perfecta. Potser aquests polítics tan interessats en els canvis educatius constants ens haurien d’explicar quina pressió reben d’aquests lobbys editorials. Al menys d’aquesta manera tot quedaria molt més clar.No Comments »

No comments yet.

RSS feed for comments on this post. TrackBack URI

Leave a comment

© 2019 Fragments d'escola   Powered by WordPress MU    Hosted by blog.cat - la xarxa de blogs del Racó Català
css.php